Birgitta


In 1985 studeerde ik af als vroedvrouw en verpleegkundige in het St Vincentiusinstituut te Antwerpen. Ik werkte tot 2008 als vroedvrouw op de materniteit , verloskamers en couveuseafdeling van het Sint Vincentiusziekenhuis te Antwerpen, nu GZA campus St.Vincentius. Ondertussen werd ik zelf mama van 3 flinke zonen.

Van 2008 tot 2013 werkte ik er op de consultatie gynaecologie en consultatie pediatrie waar ik extra ervaring opdeed rond pre- en postnatale zorg . Ik startte als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep.

In 2008 volgde ik een opleiding als massagetherapeute en een jaar later specialiseerde ik mij in Nederland in de Shantala babymassage. Sindsdien geef ik cursus babymassage privé en in het expertisecentrum ‘De Kraamvogel’ te Antwerpen.

In 2013 studeerde ik af als IBCLC lactatiekundige. Ik ben gepassioneerd en gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en baby’s voor en tijdens de borstvoedingsperiode.
Ik zei het ziekenhuis vaarwel en ging verder als zelfstandige vroedvrouw.

In 2014 volgde ik een opleiding draagconsulent I zodat ik ouders kan aanleren hoe zei hun baby comfortabel bij zich kunnen dragen tijdens de eerste maanden.

Ondertussen ben ik als vroedvrouw werkzaam in de Huizen van het Kind voor o.a. Mamasalon, spreekuur zwanger en geboorte, babymassage en andere workshops. En met mijn collega ’s Anna, Eve en Claudia startten we met de STADVROEDVROUWEN. Claudia verhuisde en Caroline sloot zich bij ons aan.

Ik droom van een plek waar jonge moeders kunnen samenkomen en elkaar kunnen ondersteunen in het geven van borstvoeding. Ik geloof in de kracht van vrouwen, in hun kennis en hun buikgevoel.
En ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van het wonder van de komst van zoveel nieuwe baby’s. Ik geniet van mijn werk, ondersteund door mijn man en mijn collega’s. En ik geniet van mijn 2 schatten van kleindochters.