Birgitta


In 1985 studeerde ik af als vroedvrouw en verpleegkundige in het St- Vincentiusinstituut te Antwerpen. Van 1985  tot 2008 werkte ik als vroedvrouw op de materniteit , verloskamers en couveuseafdeling van het St-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen, nu GZA campus St.Vincentius. Ondertussen werd ik zelf mama van 3 flinke zonen.

Van 2008 tot 2013 verplaatste mijn werkveld zich naar de consultatie gynaecologie en consultatie pediatrie waar ik extra ervaring opdeed rond pre- en postnatale zorg . Ik startte als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep.

In 2008 volgde ik een opleiding als massagetherapeute en een jaar later specialiseerde ik mij in Nederland in de Shantala babymassage. Ik gaf cursussen babymassage in het expertisecentrum ‘De Kraamvogel’ te Antwerpen en ook binnen onze praktijk. Deze cursussen worden nu gegeven door mijn collega’s.

In 2013 studeerde ik af als lactatiekundige. Ik ben gepassioneerd en gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en baby’s voor en tijdens de borstvoedingsperiode.

Ik zei het ziekenhuis vaarwel en ging verder als zelfstandige vroedvrouw.

In 2014 volgde ik een opleiding draagconsulent I zodat ik ouders kan aanleren hoe zei hun baby comfortabel bij zich kunnen dragen tijdens de eerste maanden.

Samen met mijn eveneens gepassioneerde collega’s startten wij de Stadvroedvrouwen op.

Ik werkte tot augustus 2020  als vroedvrouw  binnen de Huizen van het Kind voor o.a. Mamasalon, spreekuur zwanger en geboorte, babymassage en andere workshops. Hier  gaf ik de fakkel in augustus 2020 over aan mijn collega Caroline Vanmechelen.

Ik droom van een plek waar jonge moeders kunnen samenkomen en elkaar kunnen ondersteunen in het geven van borstvoeding. Ik geloof in de kracht van vrouwen, in hun kennis en hun buikgevoel.

En ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van het wonder van de komst van zoveel nieuwe baby’s. Ik geniet van mijn werk, ondersteund door mijn man en mijn collega’s. En ik geniet van mijn 4 schatten van kleinkinderen.

Sinds september 2020 beperk ik mijn werk tot het geven van pre- en postnatale consultaties en  lactatiekundige consulten in mijn thuisconsultatie in de Zwijgerstraat 17 – 2000 Antwerpen en huisbezoeken in de regio Antwerpen 2000-2018.

Verder geniet ik 2 dagen per week van de zorg voor mijn kleinste kleinkinderen. Zo blijft de levensles en ervaring met baby’s steeds groeien.

Mijn motto : moeder en kind, liefdevol gekoesterd worden!

Birgitta