Cyclusshow – Han Van Dyck

 
Een Cyclusshow meemaken is een mijlpaal in het leven. Een dag die je niet meer vergeet. Je wordt, door een vroedvrouw met veel ervaring, samen met je (plus)dochter ondergedompeld in de “wondere wereld van de vrouw” op een manier dat je het zelf onmogelijk doen kan. Het is een aanleiding om later verder mee aan de slag te gaan, vol boeiende weetjes om samen te delen als “vrouwen onder elkaar”.
 
Met prachtige handgemaakte materialen worden alle geheimen van onze cyclus onthuld en de hele werking van het vrouwelijk lichaam blootgelegd. Het is een interactieve workshopdag die de meisjes op een positieve manier voorbereid op hun ontluikende puberteit.
Elke vrouw in wording heeft eigenlijk recht op deze informatie. Naderhand bekijken de meisjes hun veranderende lichaam met respect en bewondering/verwondering over hoe ingenieus het eigenlijk in elkaar zit.
 
Het eerste deel legt uit waarom ons lichaam doet wat het doet, en hoe.
In het tweede deel kruipen de meisjes in de rol van hun hormonen en gaan ze zelf aan de slag in een gigantische baarmoeder.
In het derde deel mogen de mama’s napraten bij een kopje thee terwijl de meisjes zonder gêne alle vragen kunnen stellen over hun lichaam, menstruatie en middeltjes om zichzelf te behelpen om deze wederkerende periode zo aangenaam mogelijk te maken.
Ik kan het zéér sterk aanraden. Het is een pracht van een cadeau voor je dochter en jullie relatie.
Ideale leeftijd is ergens tussen de 9-12j wanneer je voelt dat het thema aan de orde is. Bedoeling is om hen te informeren voor ze de eerste keer menstrueren. Dat maakt een enorm verschil in hoe ze daar tegenaan kijken ☺️
Duur van de workshop: 10u30-17u.
 
Voor meer info en concrete data kan u steeds terecht bij hanvandyck@gmail.com of via 0495696417
 
 
Info kan je ook vinden op:
PS. Het is achteraf extra leuk als je dochter dit beleven kan met vriendinnetjes!