Kraamtijd

kraamtijd retro 2

Als de baby geboren is, breekt er een nieuwe tijd aan. Opnieuw kunnen er veel vragen komen waarop wij hopelijk samen met jou en je partner antwoorden kunnen vinden!

Nadat de baby geboren is, volgen wij op of alles goed gaat met jou en de baby. Wij kijken of jouw lichaam goed herstelt na de bevalling. Wij zullen bij jou zo nodig het herstel van een ruptuur of knip beoordelen en navoelen of jouw baarmoeder op een normale manier aan het samentrekken is.

Het gewicht van je baby, zijn temperatuur en zijn algemeen welzijn volgen wij nauw op. Verder zullen wij jullie bijstaan met tips rondom de verzorging en voeding van jullie baby.

Ook zullen wij jullie helpen een weg te vinden in jullie (nieuwe) rol als ouders. Op praktisch vlak, denk aan info over slaaphoudingen van jullie baby of het binden van een draagdoek, maar ook op emotioneel vlak kunnen wij jullie een stuk mee op weg helpen om zelfverzekerde ouders te worden.

Als je ervoor hebt gekozen om borstvoeding aan je kindje te geven dan helpen wij jou ook daarmee graag. We informeren jou zodanig en staan jullie met praktische hulp bij zodat de borstvoeding zo goed mogelijk kan verlopen. Maar ook als jij voor flesvoeding hebt gekozen zullen wij jou met handige tips kunnen helpen! Een natuurlijke benadering van de borst- en/of flesvoeding staat bij ons altijd centraal!

Voor onze postnatale consultatie komen wij de eerste weken na de bevalling bij jullie aan huis. Na een maand spreken we terug af op de praktijkruimte, indien mogelijk voor zowel moeder als kind!